AKTUELNO

Građani Srbije od sutra mogu putovati u Holandiju bez bilo kakvih potvrda i dovoljan im je samo pasoš, a isto važi i za Holanđane koji putuju u Srbiju, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Ovo je veoma dobra vest, kao i ona da Austrija priznaje naše digitalne sertifikate. Činjenica da je Srbija na zelenoj listi Evropske unije značajno je olakšala proces priznavanja naših sertifikata i očekujem da će od 1. jula biti mnogo lakše kretati se i putovati kao i da će od tada u Srbiju dolaziti znatno više turista", objašnila je Matić za Tanjug.

Kada je reč o smanjenju cena rominga sa Grčkom, njegovom ukidanju na Zapadnom Balkanu (ZB) i mogućnostima da se ovoj olakšici za putnike pridruže još neke zemlje, Matić navodi da je u sklopu dogovora koji su vođeni sa Evropskom unijom i Evropskom komisijom, a vezani su za ZB, postojalo obećanje da će posle 1. jula, kada se ukine roming na ZB, smanjenju pristupiti i zemlje članice EU.

"U skladu sa tim očekujemo da, pored Grčke, i druge članice EU ispune obećanje i pristupe ovom dogovoru", rekla je ministarka Matić.

#Holandija

#pasoš

#ulazak