AKTUELNO

U poslepodnevnim satima Čačak i okolinu pogodilo je nevreme, praćeno jakim vetrom i grmljavinom. Od siline udara počupane su grane drveća na gradskom području.

- Dan je bio paklen, nije moglo da se diše. Popodne se smrklo sa svih strana iako je temperatura i dalje bilo veoma visoka. Odjednom je vetar počeo da nosi sve pred sobom, od prašine nije moglo da se gleda na oči - rekla je Milena Đoković iz Čačka.

Foto: RINA

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Dok je vetar obarao drveće i grane, grad je pričionio štetu na poljoprivrednim kulturama.

Foto: RINA

- Intenzivno je padalo preko deset minuta. Grad veličine oraha, pogodio je Miokovce. Šteta je pričinjena na voću i povrću, na nekim mestima razlupani su i plastenici - rekao je Ilija Janković.

Foto: RINA

Kolaps u saobraćaju na starom putu Čačak - Kraljevo

Kiša praćena vetrom usporila je saobraćaj na starom putu od Čačka ka Kraljevu. Došlo je do zastoja, a u koloni se čekalo oko pola sata. U nekoliko podjeličkih sela, Slatina, Slatinska banja, Lipnica i Kukići došlo je do kvara na električnoj mreži i na desetine domaćinstava ostalo je bez napajanja električnom energijom.

Foto: RINA

Nevreme nije zaobišlo ni opštine Lučani i Ivanjica. Vetar praćen obilnom kišom, međutim, nije napravio veću materijalnu štetu u seoskim domaćinstvima. Kiša praćena olujnim vetrom napravila

#Čačak