AKTUELNO

Na poligonu "Međa" kod Leskovca, jedinice vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizuju protivterorističke vežbe i intenzivna taktička uvežbavanja u okviru združene vežbe "Munjeviti udar 2021".

Učešćem na vežbi unapređuju se sposobnosti jedinica vojne policije Kopnene vojske za realizaciju najrazličitijih vojnopolicijskih zadataka i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje bezbednosti u svim zemljišnim, meteorološkim i borbenim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Tokom vežbe proigravaju se taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe, od dobijanja obaveštajnih podataka do uspešnog izvršenja zadatka, uz upotrebu žive sile i specijalnih vozila vojne policije, dodaje se.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Nastupanje u napadu na terorističku grupu, dejstvo snajperskih parova i borbenih vozila, pretres terena, sprečavanje bekstva terorista, kao i neutralisanje terorističkih grupa u utvrđenim objektima, samo su deo segmenata vežbe koje izvode vojni policajci, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Vežbovne aktivnosti na poligonu "Međa" deo su Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane