AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali, gostujući večeras u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink saopštio je sjajne vesti. Naime, Mali je najavio građanima Srbije da nas uskoro čeka povećanje plata i penzija.

Ono što hoću da kažem građanima Srbije u par rečenica, mi smo trenutno i dalje u sprovođenju trećeg ekonomskog programa podrške građanima i privrede. Prošle godine smo sproveli dva programa ukupne vrednosti od 8 milijardi evra i sačuvali smo našu ekonomiju, ne samo zdravlje naših građana kroz nabavku vakcina, respiratora, izgradnju dve nove kovid bolnice, nego i što smo uspeli da izbegnemo masovna otpuštanja i zatvaranje fabrika. U ovom trenutku smo isplatili pomoć u vidu od 50 odsto od tri minimalne zarade, 30 evra svim građanima, 60 evra svima bez posla, isplatili smo 100 evra građanima na Kosovu i Metohiji, 200 evra onima koji žive tamo, a nemaju posao, ono što nas čeka da ispunimo su sva obećanja u julu i avgustu, a to je isplata pune minimalne zarade za one koji rade u oblasti ugostiteljstva, turizma... I naravno na jesen 50 evra za sve penzionere i dodatnih 30 evra - rekao je Mali i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Država se pokazala ozbiljno, efikasno... Nama je očekivana stopa rasta 6 odsto ove godine, biće više od toga, to znači za građane ne samo da ćemo imati još novca za auto-puteve, bolnice, škole, vrtiće... Već i da ćemo imati prostora za povećanje plata. 2012. godine prosečna plata u našoj zemlji bila je 329 evra, sada smo već na 565 evra. Ići ćemo i na 600, 700 evra. Naša politika je vezana za rast životnog standarda građana Srbije. Mislim da ćemo negde u septembru, oktobru imati lepe vesti za sve građane Srbije - istakao je Mali.