AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović saopštio je da su od jutros u Kragujevcu u toku pripreme za, najveći do sada, taktičko-tehnički zbor, gde će svi građani imati prilike da vide najbolje što ima naša vojska.

"U Kragujevcu je danas poseban dan", naveo je Stefanović na Fejsbuku.

On je ponovo pozvao građane da dođu i upoznaju naše sportiste, pilote, artiljerce, pešadince, da se druže, fotografišu, razgovaraju s njima i provedu današnji praznik sa svojom vojskom.

Foto: Facebook.com/Небојша Стефановић

"Čekamo vas!", poručio je Stefanović.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije danas na Vidovdan od 12.30 časova organizuju u Kragujevcu do sada najveći taktičko-tehnički zbor pod nazivom "Otvoreni dan" na prostoru između stadiona "Čika Dača" i Muzeja "21. oktobar".

Foto: Facebook.com/Небојша Стефановић

Na manifestaciji će biti prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M - 84AS2, samohodni artiljerijski sistemi "nora", "tamnava" i "šumadija", robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Foto: Facebook.com/Небојша Стефановић

Prateći program obuhvatiće izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.

Vojska Srbije za okupljene građane na manifestaciji "Otvoreni dan" pripremiće i čuveni vojnički pasulj, pbjavljeno je ranije u saopštenju Ministarstva odbrane.

Autor:

#Kragujevac

#Nebojša Stefanović