AKTUELNO

U sportskom centru Tašmajdan danas je otvorena letnja sezona na otvorenim bazenima, a cene karata su iste kao i prethodne sezone.

Tom prilikom gradski menadžer Goran Vesic rekao je novinarima da ce bazen u letnjoj sezoni raditi do 31. avgusta, kao i da cene karata nisu povecane te da je cena za kupanje tokom čitavog dana ostala 300 dinara. Prema njegovim rečima, posle 16 časova, cena ulaznice na otvoreni bazen na Tašmajdanu je 200 dinara.

-Noćno kupanje će takođe biti organizovano od 21 do 23 časa, kada uslovi to dozvoljavaju, a cena karte je 400 dinara - rekao je Vesić. On je istakao da sreda ostaje dan za školarce, odnosno učenike škola koji sa đačkom knjižicom mogu sredom da se kupaju besplatno. Vesić je rekao i da posetioce očekuje citav niz drugih sadržaja, napominjuci da sada ima veci broj ležaljki, vise zelenila... "

-Tašmajdan se potrudio da ovaj bazen koji je najstariji i najtradicionalniji bude na usluzi gradanima i da bude onakav kakav treba da bude - rekao je Vesić, dodajući da tokom sezone prode i do 80.000 ljudi.

Navodeći da će prema prognozama i ovo leto biti vrelo, gradski menadžer je ocenio da će taj broj biti i veći.

Foto: Tanjug

-Osim bazena naš sportski centar Tašmajdan stalno ulaže u svoje programe, infrastrukturu. Mi ćemo iskoristiti letnju pauzu da zamenimo led rasvetu u dvorani Aleksandar Nikolić i radićemo nove svlačionice u ledenoj dvorani kako bi one bile prolagođene hokejaškim i klizačkim ekipama - rekao je Vesić.

On je naveo rekao da su posebno ponosni sto je zaziveo i otvreni stadion na Tašmajdanu, koji je postao mesto gde se održavaju koncerti i gde se skuplja veliki broj ljudi.

-To nam je bila i želja kada smo ulagali novac u renoviranje stadiona - rekao je Vesić. On je dodao da Tašmajdan sada ima punu funkciju kako sportsku, tako i zabavnu i čestitao ljudima iz tog sportskog centra na uspešno obavljenom poslu.

Foto: Tanjug

-Nadam se da će ova sezona biti uspesna kao i sve druge jer je ovo jedan od bazena koje nudimo Beogradanima, ali je najstariji sa najvećom tradicijom - rekao je Vesić dodajući da je letnja sezona kasnila zbog održavanja Evropskog prvenstva u sinhronizovanomn plivanju za juniorke koje je zavrseno juče.

Direktor sprostko rekreatinog centra Tasmajdan Milan Novović rekao je da su spremni za letnju sezonu, te da su sve službe na svom mestu, spasioci, medicinari, ljudi iz higijene, tehnike.

-Sve je na svom mestu. Voda je vrhunksog kvaliteta. Poslednja provera je uradena pre dva do tri dana, a obavio je Gradski zavod za javno zdravlje - rekao je Novović. On se zahvalio ljudima koji vode Grad na pomoći koji su pružili pomoć "da se dragulj kakav je Tašmajdan", ponovo uzdigne.

#Goran Vesić

#Tašmajdan

#otvaranje

'