AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je izvođenju simfonijske poeme „Lazarus”, virtuoznog kompozitora Veljka Kuzmančevića, u maestralnom izvođenju muzičara okupljenih iz srpskih orkestara i inkluzivnog hora "Ison".

Sjajni izvođači su muzičko-scenski spektakl „Lazarus” pretvorili u harmoniju, pretočivši sve svoje talente i ljubav u izvođenje koje simbolizuje spajanje novih generacija sa slavnom srpskom istorijom, i ujedno predstavlja snažno i emotivno podsećanje na kulturno nasleđe našeg naroda.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nezaboravnom nastupu i večeri za pamćenje doprineo je inkluzivni hor „Ison”, koga čine mladi ljudi sa invaliditetom, i koji su večerašnjim izvođenjem rame uz rame sa najboljim srpskim virtuozima, pokazali da njihova ljubav prema muzici nadmašuje svakodnevicu. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Projekat "Lazarus" jedan je u nizu projekata koje je prepoznalo i podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a koji podstiče najkreativnije segmente umetničkog stvaranja kroz spajanje iskustava i pokazivanje da umetnost ne poznaje granice i da je inkluzija mladih moguća u najlepšim oblicima stvaranja.

Video: MOS

Autor: