AKTUELNO

Tokom čitavog dana su moguće padavine tako da bez kišobrana, ne krećite iz kuće.

Najavljivano zahlađenje definitivno je stiglo, a dokaz tome je i jak pljusak koji je nešto posle 10 sati pogodio severnije delove prestonice.

Video: Pink.rs

Međutim, s druge strane reke situacija je nešto drugačija - oblačno je, ali trenutno bez kiše dok je, kako javljaju čitaoci Pink.rs u najjužnijim delovima Beograda i dalje - sunčano.

Foto: Pink.rs

Ipak, oblačnost će se, kako su najavili meteorolozi, premeštati, tako da će se i ovim vedrim krajevima biti kiše.

Ovo ne bi trebalo da čudi, budući da su zahlađenje i padavine već najavljene, a u toku dana se očekuje da će ih biti još.

Prema najavi objavljenoj u 10 časova na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednih sat vremena padavine se očekuju na jugu Bačke i ponegde u Banatu.

Foto: RHMZ

U Srbiji će do kraja dana biti promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 28 na severozapadu do 33 stepena na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će takođe biti promenljivo i nestabilnovreme, posle podne i uveče sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura kretaće se oko 29 stepeni.

Vreme narednih dana:

U Srbiji se narednih dana očekuju temperature prosečnih vrednosti, uz promenljivo vreme sa dužim sunčanim intervalima. U petak i subotu mogući su pljuskovi sa grmljavinom, koji će početkom sledeće sedmice biti izraženiji.

U Beogradu naredne sedmice slično vreme.

Foto: RHMZ

#Vremenska prognoza