AKTUELNO

Kiša praćena slabim vetrom, ali i grmljavinom počela je u Beogradu. Najavljeno nevreme sa Zlatiborskog okruga i veliki crni oblak polako se spuštaju u našu prestonicu.

Promena vremena izazvala je i pad temperature, koja prema poslednjem merenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) iznosi svega 22 stepena Celzijusa, što je skoro duplo niže od današnje dnevne.

"U naredna dva sata u Sremu, zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na području Beograda mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom", najavili su meteorolozi.

Kako javljaju na društvenim mrežama, na Vidikovcu je vetar odlomio gradu drveta.

RHMZ je takođe izdao hitno upozorenje na nepogode u području Moravičkog i Raškog okruga, gde se, prema najavama, u narednih sat vremena očekuju obilni pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar.

Podsetimo, danas oko 15 sati grad se sručio na požeški kraj i pričinio ogromnu štetu na poljoprivrednim kulturama u selima Tabanovići, Loret, Papratiše i Jelen Do.

Snažno nevreme praćeno gradom veličine lešnika zahvatilo je danas i delove prijepoljske opštine. Najveća šteta pričinjena je u selima Lučice i Gračanica.