AKTUELNO

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, jugoistočni i istočni, krajem dana i tokom noći u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura će biti od 15 do 23 stepeni, najviša od 34 do 38 stepeni.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab, jugoistočni, krajem dana i tokom noći u pojačanju. Najniža temperatura od 18 do 23, najviša oko 38 stepeni.

Inače, danas će biti najtoplije u ovom vrelom talasu, pa je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju na snazi crveni meteo alarm zbog visokih temperatura, dok je u ostalim delovima Srbije narandžasti.

Prema prognozi RHMZ, najtopliji gradovi u Srbiji biće Palić, Novi Sad, Loznica i Beograd sa 38 stepeni.

Indeks UV zračenja u celoj Srbiji je u kategoroji veoma opasna pojava i označena brojevima 8 i 9, osim u Sjenici, Zlatiboru, Peći i Prizrenu gde je 10.

Prognoza za narednih sedam dana

U Srbiji će biti veoma toplo i u većini dana pretežno sunčano. U petak u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, sredinom dana i po podne na zapadu i jugozapadu Srbije, krajem dana u Vojvodini, a od subote do ponedeljka i u ostalim predelima uz promenljivu oblačnost ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

#Vremenska prognoza