AKTUELNO

Er Srbija je u junu ove godine prevezla 170.413 putnika, odnosno 54,1 odsto od ukupnog broja ljudi koji su tokom tog meseca koristili usluge beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla".

Broj putnika koje je u junu prevezla srpska naionalna avio-kompanij veći je za 68 procenata nego u maju, i ujedno je najveći od decembra 2019. godine, saopšteno je iz Er Srbije.Tokom juna, Er Srbija je saobraćala do 38 destinacija u redovnom saobraćaju, a najpopularnije destinacije su bile Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

Nacionalni avio-prevoznik je prošlog meseca zabeležio i rekordan broj poseta Premijum salonu Er Srbije, koji je ugostio 3.252 putnika, ili za 33 odsto više nego u istom mesecu 2019. godine. U Premijum salonu je, kako se navodi, boravilo prosečno 108 putnika dnevno, a najveći broj je ostvaren 21. juna, kada je usluge salona koristilo 177 putnika.

Er Srbija je u drugom kvartalu 2021. na beogradskom aerodromu zabeležila tržišni udeo od 52 odsto. To je rast od devet procentnih poena u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, koja je po svim parametrima predstavljala rekordnu godinu za srpsku nacionalnu avio-kompaniju, kada je Er Srbija zabeležila udeo od 43 odsto na svom matičnom aerodromu.

#Er Srbija

#Putnici

#prevoz