AKTUELNO

Svi tehnički pregledi su od 6. jula u obavezi da imaju kamere i snimaju kompletan tok obavljanja tehničkog pregleda, podsetila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja.

Agencija ističe da se snimanjem toka tehničkog pregleda podiže kvalitet pregleda i na taj način su građani sigurni u tehničku ispravnost svog vozila, jer ne postoji mogućnost overe tehničke ispravnosti vozila ako vozilo nije zaista ispravno.

Foto: TV Pink Printscreen

"Apelujemo na sve građane da pre odlaska na tehnički pregled pripreme svoje vozilo i otklone nedostatke koje i sami mogu da uoče, pomognu tako i sebi i osobama koje obavljaju pregled njihovog vozila i na taj način uštedet sebi vreme i novac", navodi se u saopštenju Agencije.

Agencija je podsetila vlasnike vozila da urade tehnički pregled na vreme i da imaju mogućnost da to obave 30 dana pre isteka registracije, kako ne bi došli u situaciju da im regitracija istekne.

Takođe se napominje kako cena tehničkog pregleda nije zakonski određena i da nju isključivo određuju privredna društva ovlašćena za obavljanje ove usluge, a na osnovu tržišnih uslova.