AKTUELNO

Cena PCR testa u Crnoj Gori je 49 evra, a u Bosni je 40 evra

Svi oni koji letuju u Crnoj Gori, pa zbog produžetka odmora žele u BiH ipak moraju da znaju da ne mogu tako slobodno da se šetkaju!

Naime, ako u Bosnu želite da uđete na nekoliko dana, morate da platite PCR test koji košta u Podgorici košta 49 evra. Ukoliko ste pak u tranzitu zbog obilaska znamenitosti ili pak rodbine, važno je znati da on traje samo 12 sati.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora YUTE, neke agencije imale su ture koje su podrazumevale odlaske u obe zemlje, ali da su od istih agencije odustali baš zbog koštanja PCR testa koji nije isplativ za turiste. Takođe, prokomentarisao je i one koji su uvek voljni da "prevare sistem".

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali smo slučajeve onih koji su, kada je Bugarska zatvarala granice, u povratku iz Turske hteli da se zadrže mimo predviđene satnice za tranzit, pa su morali u karantin od 10 dana. Jako je važno da turisti koji hoće da se šetaju između Crne Gore i BiH ipak urade PCR test i ne igraju se, jer je laž vrlo lako ustanoviti. Naime, i Bugarska, i Slovenija i još neke zemlje to su proveravale tako što se na ulasku zemlje upisuje vreme ulaska u pasoš, koje se vidi i po izlasku iz određene zemlje - objasnio je Seničić, dodajući da to može da bude ozbiljan udar na džep.

- Uvek vam mogu tražiti test, poslati vas u karantin 10 dana o vašem trošku. Jednostavno nije isplativo pokušavati prevariti sistem, niti je to izdvodljivo - rekao je Seničić.

Inače, ukoliko PCR test radite u Bosni i Hercegovini treba da znate da je njegova cena 40 evra.

#Aleksandar Seničić