AKTUELNO

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zaseda nakon pauze od nekoliko nedelja.

Struka već neko vreme upozorava na četvrti talas korona virusa i delta soj, ali isto tako se sve češće govori o trećoj dozi vakcine, te bi upravo to mogle danas da budu glavne teme na sednici - analiza trenutne epidemiološke situacije i vakcinacija.

U Srbiji je broj novozaraženih za sada pod kontrolom, ali i na klackalici te imamo dana sa dvocifrenim, ali isto tako i sa trocifrenim brojem novih slučajeva zaražavanja. Ono što je primetno jeste i tendencija širenja virusa, naročito od kako je delta soj stigao u našu zemlju. Upravo zbog toga je potrebno da se na vreme preduzmu određeni koraci kako bi se sprečilo masovno zaražavanje kakvo je bilo u prethodnim talasima.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

- U petak sam imala sastanak sa našim nacinalnim telom za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav - dodala je Brnabićeva.

#krizni štab