AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas na jugu i istoku Srbije biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 36 Celzijusa.

Na području istočne i jugoištočne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme.

Naime, na snazi je upozorenje na visoke temperature, jaku grmljavinu i kišu. Od petka do ponedeljka biće promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Lokalno se očekuje veća količina padavina i kratkotrajna pojava grada.

Foto: E-Stock/DUŠAN MILENKOVIĆ, Pixabay.com

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne ponegde na severu, a posle podne i uvece i u ostalim predelima s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde je moguća veća količina padavina i kratkotrajna pojava grada. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na istočni i južni. Najniža temperatura od 18 do 24 stepena, a najviša od 31 do 36 stepeni.

Indeks UV zračenja u većem delu Srbije je u kategoroji veoma opasna pojava i označena brojevima 8 i 9. U Prištini UV indeks zračenja je ekstremno visok i označen je brojem 11.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Prema prognozi RHMZ, najtopliji gradovi u Srbiji biće Niš i Negotin sa 35 stepeni.

Izgledi vremena za narednih sedam dana, do 22. jula

Promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Lokalno se očekuje veća količina padavina i grad. Od srede postepena stabilizacije. Maksimalna temperatura u većini mesta od 27 do 31 stepen Celzijusa.

#Vremenska prognoza