AKTUELNO

Od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, Srbija će učestvovati na prestižnoj svetskog izložbi "Expo 2020 Dubai".

Marko Selaković, šef kancelarije i provredne komore u Dubaiju, ističe da je Srbiji mesto na takvoj manifestaciji.

- Ceo svet je tu. 130 godina Srbija ima tradiciju da tu izlaže. To je velika stvar, to nije sajam, to je veće nego Svetsko prvenstvo u fudbalu - objašnjava Selaković.

Kako dodaje, ukoliko Srbija želi da se poveže sa nekom zemljom i kao primer naveo je Venecuelu, koja će tamo biti prisutna, to je jedan od najboljih načina. Kako podvlači, to je mogućnost da se povežemo sa svih 192 zemalja koje ućestvuju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Izvesno će se raditi o stotinama kompanija. Srbija, koja poslednjih godina dosta polaže na promociju, nikada nije imala ovoliko da ponudi - zaključuje Selaković.

Govoreći za Pink Igor Kovačević, profesor Paviljona Srbije u Dubaiju, objašnjava da je sada tema na znanju, i kreativnosti, a to je, kako navodi, povezivanje umova kroz svet.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi sada kreiramo trasu za naredni period. Kretaivna industrija, IT, turizam... - objašnjava Kovačević.

Kovačević najavljuje tematske nedelje, upravo zbog širokog asortimana o kojima će se tokom svih šest meseci govoriti.

- Ovo je odlična prilika da predstavimo naše najbolje iz Srbije, a to su najutentičniji proizvodi, jer očekujemo da će to odlično proći, jer se to od nas najviše i očekuje. Kroz vremenski limitirani period, mi ćemo predstaviti samo ono najbolje - dodao je Kovačević.

Autor: