AKTUELNO

Aleksandar Đorđević (44) iz sela Popović kod Sopota nestao je još 2. jula u ranim jutanjim časovima u okolini Ralje, a do danas od njega nema ni traga.

On je samohrani otac dva sina. Dečaci imaju 14 i 19 godina... Njegovom mlađem sinu danas je rođendan...

Ovim rečima kroz suze govori Maja Đorđević, sestra Aleksandra Đorđevića (44) iz Sopota koji je pre mesec dana krenuo na redovnu kontrolu kod doktora u Beograd i tada mu se izgubio svaki trag.

Porodica nestalog muškarca je očajna, ne znaju gde da ga traže, ne znaju kome više da se obrate... Od Aleksandra već 30 dana ni traga, ni glasa. Pre šest meseci ostao je bez supruge i zbog toga je, kažu, bio očajan..

- Aleksandar je rođen u naselju Popović koje pripada opštini Sopot. Tu je i živeo sa porodicom... Trideset godina je radio u kuhinji na Vojnomedicinskoj akademiji. Sve je bilo ok dok pre oko šest meseci njegova supruga nije iznenada preminula zbog bolesti srca. Aleksandar se tada lečio od depresije - priča njegova sestra.

Njihova deca sada su očajna. Ostali su bez majke, a sada već mesec dana ne znaju gde im je otac.

Foto: Facebook.com/Ivana Ivkovic

- Dečaci su očajni. Stariji sve to drži u sebi, ali obojica su borci. Trenutno žive sa devedesetogodišnjom bakom. Mlađi sa mojim suprugom radi na gradilištu, ne bili zaradio nešto novca - priča potresena tetka mališana i dodaje da im ona pomaže kako god može.

Međutim, kaže, očajna je. Ne zna gde više da traži pomoć.

- Ja više nemam načina i mogućnosti da se borim, ne znam gde da potražim pomoć. Policiju smo obavestili istog dana. Izašli su na teren sledećeg dana kada je telefon lociran, ali ni telefon nije pronađen. I od tada ništa - kaže ona.

Podsetimo, Aleksandar je 2. jula, oko šest sati ujutru, kolima krenuo do autobuskog stajališta Drumine u Sopotu, gde je poslednji put viđen kako čeka autobus. U prvi autobus koji ide ka Beogradu nije ušao, ali je ostao na istom stajalištu sve do 06.30 časova. Nakon toga izgubio mu se svaki trag.

U trenutku nestanka, samohrani otac je na sebi imao tamnu majicu, farmerke i bordo patike. Visok je oko 180 centimetara, a težak oko 75 kilograma.

Policija je prvog dana nakon prijave izašla na teren, locirala njegov telefon, međutim ni telefon, ni Aleksandar nisu pronađeni. Video snimci iz jednog autobusa su preuzeti i nijedan novi trag o muškarcu nije otkriven.

- Predložila sam im da preuzmemo listu poziva sa njegovog telefona, ali za nju i dalje čekam, iako su mi rekli da će biti u ponedeljak 12. jula 2021. godine - naglašava sestra Maja.

Nesrećna žena kaže da sama pokušava da "sklopi kockice" i traga za bratom, ali da sada posustaje.

- Svaki dan je sve teži. Zaista ne znam kuda više da idem. Očajna sam, tužna i zabrinuta. Sa porodicom, prijateljima i rođacima pretraživala sva mesta na kojima može da bude. Kada bi mi neko javio da ga je negde video, sama sam išla do tog mesta. Molila sam ljude da mi daju snimke sa svojih kamera, gde je navodno viđen. I ništa... - kaže ona.

Ona poziva sve, da ukoliko neko vidi Aleksandra, jave policiji ili njoj na telefon 064/170-34-65.

Video: TV Pink Printscreen

#Aleksandar Đorđević

#Sopot