AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će se nastaviti rad sa civilnim organizacijama na daljim izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

"Imaćemo dodatnu pomoć porodiljama kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na tome ćemo raditi brzo, a drugo, nastavljamo da radimo na daljim izmenama zakona", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje poslanice SPS Snežane Paunović o pomoći porodiljama.

Paunović je predložila da se donese leks specijalis i da se porodiljama koje su to bile u vreme pandemije uveća staž za onoliko meseci koliko su provele na porodiljskom, šest ili 12 meseci.

"To bi bila jedna od mera koja pomaže pronatalitetnoj politici", rekla je Paunović.

Brnabić je odgovorila da je država uradila do sada koliko je mogla, da se išlo u izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, ali da nije sto odsto zadovoljna zakonom.

Prema njenim rečima, ima još smislenih predloga organizacija civilnog društva, kao što je pomoć preduzetnicama porodiljama, te napomenula da će se o tome još razgovarati kada se vidi sa kojim se budžetom raspolaže, jer treba razmišljati i eventualnoj dodatnoj pomoći građani i privredi.

Pomoć porodiljama, kaže, nije zatvorena tema podsetivši da je i predsednik najavio dodatnu podršku.

#Ana Brnabić