AKTUELNO

Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije, reagovao je na podignutu optužnicu protiv grupe Belivuk-Miljković.

"Podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Belivuk Miljković je potvrda da niko nije jači od države i da građani Srbije treba da imaju poverenje u sve državne organe", rekao je Stefanović u saopštenju.

Kako kaže, treba naglasiti da efikasnost procesuiranja tužilastva kod ovako složenih predmeta zavisi isključivo od njegove koordinacije sa MUP i BIA. Ta komunikacija sa MUP je nažalost bila otežana.

"Dolaskom ministra Vulina, promenama u policiji i naročito davanjem pune podrške predsednika Republike Aleksandra Vučića državnim organima u borbi protiv kriminala, ta koordinacija je podignuta na zavidan nivo, formirane su udarne grupe i ubrzo je došlo do razbijanja i procesuiranja jedne od najvećih kriminalnih grupa na ovim prostorima", rekao je Stefanović.

Dodaje da, Udruženje sudija i tužilaca još jednom apeluje da se ovakvi krivični postupci i informacije i poluinformacije ne zloupotrebljavaju radi napada na predstavnike državnih organa koji su dali punu podršku i uložili napor, odrekli se slobodnog vremena da bi se procesuirali okrivljeni za najteža krivična dela a zbog čega su ugrozili svoju ličnu bezbednost ali i neretko bezbednost članova svojih porodica.

"Naravno, treba pomenuti i kontinuiranu akciju MUP pod nazivom „Gnev“, kojom je u kratkom roku zadat snažan udarac svim oblicima kriminaliteta i jasno demonstrirana snaga države. Poslata je jasna poruka da će svi koji vrše krivična dela biti otkriveni i procesuirani. I ova akcija je pokazala posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da zaštiti građane", rekao je Stefanović.

Autor:

#Nenad Stefanović