AKTUELNO

Grad Jagodina se ove godine, kao i prethodnih 16 godina, potrudio da organizuje nikada bogatiji kulturni program u okviru manifestacije Jagodinsko kulturno leto, sa sadržajima sa svačiju dušu i za sve uzraste.

Svake nedelje se organizuje po tri koncerta narodne, zabavne i rok muzike, organizuju se pozorišne predstave za decu i odrasle, kojima prisustvuje po nekoliko hiljada posetilaca.

Sinoć je održan tradicionalnih, 20. po redu, festival Prva harmonika Srbije, na letnjoj sceni u prelepom izletištu Potok, na kome su osim takmičara, u revijalnom delu, pred više od 3000 gledalaca nastupili Snežana Đurišić i Srećko Šušić. U žiriju su bile srpske harmonikaške legende Mirko Kodić, Novica Nikolić Patalo, Borko Radivojević i drugi. U takmičarskom delu takmičilo se više od 70 harmonikaša u različitim starosnim kategorijama.

Večeras, takođe na letnjoj sceni izletišta Potok, biće održan koncert Trio "Balkanske žice" a u nedelju na gradskom trgu održaće koncert Dejan Cukić i Spori ritam bend. Ovog vikenda će više od 10000 gledalaca prisustvovati ovim muzičkim događajima.

Video: Privatna arhiva

Ovog leta Gradski trg je rezervisan za rok koncerte na kojima će gostovati Atomsko Sklonište, Kerber, Osvajači i mnogi drugi rok bendovi.

Na Letnjoj sceni izletišta Potok organizovaće se koncerti Garavog sokaka, Merime Njegomir i brojnih narodnih orkestara i vokalni solista. Subota je rezervisana za dečije pozorišne predstave i kabare.

Jagodince očekuje jedno izuzetno bogato i sadržajno kulturno leto. Uz turističke sadržaje, Akva park, Zoo vrt "Tigar", Muzej voštanih figura, dobar šoping u Vivo šoping centru brojni turisti su u mogućnosti da prisustvuju i ovim brojnim kulturnim događajima. Jagodina je opravdala status turističkog centra Srbije. Svi koncerti i predstave su besplatni za posetioce.

Autor:

#JAGODINSKO KULTURNO LETO