AKTUELNO

Evo na koji granični prelaz se vozila preusmeravaju.

Vatrogasne ekipe lokalizovale su požar na graničnom prelazu "Evzoni" između Severne Makedonije i Grčke, ali ovaj prelaz je za saobraćaj još uvek zatvoren.

Požar je zahvatio deo na grčkoj strani, a kako su javili srpski turisti unutar grupe "Live from Greece chat room" na viber grupi, ali i na samom Fejsbuku, gde je Bojan Kićanović postavio saopštenje, saobraćaj je obustavljen i svi stoje u kolonama.

Prema nepotvrđenim informacijama, saobraćaj se trenutno preuismerava na granični prelaz Dorjan.

"Evzoni je trenutno zatvoren zbog požara", napisao je korinik LFG četa na viberu, po imenu Srđan, koji je i postavo slike unutar grupe.

Požar krenuo iz Severne Makedonije

Kako prenosi portal "SDK" iz Severne Makedonije, požar je zahvatio borovu šumu u čijoj blizini se nalazi hotel "Flamingo".

Takođe, požar je zahvatio i graničnu karaulu, za koji navedeni portal piše da je verovatno izgorela.Požar je izbio oko 12 časova, po lokalnom vremenu. Na teren su tom prilikom izašle dve vatrogasne ekipe.

Požar i kod graničnog prelaza Bogorodica ka Grčkoj

U šumi neposredno iznad graničnog prelaza Bogorodica u Severnoj Makedoniji ka Grčkoj, tokom poslepodneva izbio je požar, ali ovaj granični prelaz nije ugrožen. Kako prenosi MIA, frekvencija saobraćaja na ovom prelazu se odvija normalno i bez prekida, saopštila je dežurna granična služba. Na terenu se nalaze vatrogasne ekipe iz Đevđelije koje gase vatru. Požar se zbog vetra širi ka granici sa Grčkoj o čemu su informisani i grčki vatrogasci, prenosi Večer.mk.

#Granica

#Požar

#putovanje