AKTUELNO

Rekonstrukcija dela ulice Mije Kovačevića od Bogoslovije do Ulice Čarlija Čaplina završena je pet dana pre roka, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali dodajući da su već krenuli radovi na rekonstrukciji ulice na potezu od Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola.

Mali je rekao da je urađen novi kolovoz, da je završena vertikalna i horizontalna signalizacija, da su postavljene nove šine za tramvaje i nova kontaktna mreža...

Foto: Tanjug

''Biće mnogo veći protok saobraćaja kada završimo rekonstrukciju cele Ruzveltove ulice'', rekao je Mali dodajući da već danas kreću radovi na potezu od Ulice Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola.

Kako kaže, radovi na tom potezu trebalo bi da budu završeni do 28. avgusta, a onda se kreće sa radovima na trećoj fazi u Ruzveltovoj od 27. marta, odnosno, Kraljice Marije do Bulevara kralja Aleksandra.

Vesić: Počela obnova OŠ "Ivo lola Ribar" u Begaljici

Nakon toga, sledi i poslednja faza od Ulice Svetog Nikole do Kraljice Marije.

''Do 16. novembra svi ovi radovi biće završeni'', rekao je Mali dodajući da ga posebno raduje što će novi bulevar imati i biciklističku stazu koja će povezivati studentske domove sa fakultetima u Bulevaru kralja Aleksandra.

Prema njegovim rečima, to je još jedno obećanje koje je dato biciklistima i koje će biti ispunjeno.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik je ukazao i da će rekonstruisan deo Mije Kovačvića za sada biti slepa ulica s obzirom da se radovi nastavljaju u drugom delu ulice.

''Ali će biti otvoreno za benzinsku stanicu, vatrogasce, studenstski dom, hotel kako bi olakšali život građana koji žive u ovom delu grada'', rekao je Mali.

On je podsetio da paralelno sa tim teku radovi i na rekonstrukciji Bulevara Oslobođenja, kao i radovi na Slaviji.

''Plato na Slaviji je potpuno očišćen od starih objekata i očekujemo postavljanje šipova'', rekao je Mali.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, tri velika porojekta - rekonstrukcija Slavije, Ruzvaltove i Bulevara Oslobođenja idu i nekoliko dana pre roka što je važno za građane Beograda.

''Nas sledeće godine očekuje rekonstrukcija ulica Kneza Miloša, kao i Kraljice Marije i Cara Dušana od Ruzveltove do 25. maja. To su velike stvari koje menjaju Beograd i stare bulevare pretvaraju u lepše i modernije'', rekao je Mali.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvali se gradonačelniku Beograda što su iz budžeta odvojena sredstva za taj vid investicije ocenjujući da Palilula, kao najveća teritorijalna opština u gradu, zaslužuje da ima dobru infrastrukturu.

''Hvala gradonačelniku i direktoru Agencije za investicije što pokušavaju na sve moguće načine da osposobe i podignu kvalitet života sugrađana na opštini Palilula'', rekao je Jovičić.

On je rekao da su zahvaljujući gradu iz kapitalnog budžeta odvojili 100 miliona dinara za asvaltiranja 32 ulice i to pre svega na nerazvijenom delu opštine, a to je leva obala Dunava.

Kako kaže, sa asfaltiranjem 32 ulice krenuće se u toku jula, početkom avgusta.

Prema njegovim rečima, to znači da Beograd i Palilula idu napred i da građani osećaju rezultate, pre svega, kada jeu pitanju podizanje kvaliteta života.

#Rekonstrukcija

#Siniša Mali

'