AKTUELNO

Vakcinacija građana Kragujevca koji žele da prime treću dozu vakcine protiv korona virusa počinje sutra u Domu zdravlja u tom gradu.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je za agenciju Beta da će vakcinacija "buster" dozom biti organizovana u zdravstvenoj ambulanti broj 4, gde se i inače obavlja imunizacija.

- Građani mogu da odaberu jednu od četiri vakcine za treću dozu. Imamo Sinofarm, Fajzer, Sputnjik i Astrazeneka vakcine - rekla je ona.

Vakcinacija će biti moguća radnim danima od sedam do 20 časova, a vikendom od osam do 18 časova.

- Za sada vakcinaciju obavljamo samo na jednom mestu, pa molimo gradjane za strpljenje dok se narednih dana ne pronadje veći prostor, u vezi sa čim je i upućen zahtev gradskom kriznom štabu - rekla je Petrović.

Prema njenim rečima, očekuje se "dosta zainteresovanih" za treću dozu, budući da je u Kragujevcu od početka vakcinacije, 20. januara do 1. marta, vakcinisano oko 28.000 gradjana.

- Procenjujemo da ćemo imati od 500 do 1.000 građana dnevno za vakcinaciju trećom dozom - rekla je ona.

Petrović je kazala da zainteresovani za treću dozu vakcine ne moraju da se prijavljuju putem portala eUprave, već će biti obavešteni kada budu mogli da prime treću dozu, odnosno kada istekne šest meseci od primanja druge doze vakcine.

Autor: