AKTUELNO

Saborski odbor Sabora violinista Srbije u Pranjanima saopštio je da neće dozvoliti divljanje cena u Pranjanima.

Kada su cene pića u pitanju on je izdao uputstvo u kojem se navode maksimalne cene u ugostiteljskim objektima kako pod šatrama tako i kod uličnih prodavaca. Tako je cena flasiranog pića limitirana na maksimalnu cenu od 250 dinara dok bi čašica rakije, kafa i druga žestina trebala da se prodaje maksimalno do 150 dinara. Izuzetak su skupocena alkoholna pića kao što je viski i slično. Takođe predložena cena porcije kupusa je 350 dinara.

„Ne možemo dozvoliti divljanje cena i svako od ugostitlja ko ne bude poštovao ove preporuke naredne godine ostaće bez saglasnosti za obavljanjem ovog posla u saborske dane. Sasvim je dovoljno da neko ko nabavlja na primer pivo po 40 - 50 dinara zaradi na tome 4 puta. Pri tom cene placeva su i do 5 puta manje nego u Guči i drugim saborima" kažu u Saborskom odboru.

Cilj je da ova svetkovina ostane dostupna svim posetiocima kako sa besplatnim programskim sadržajima tako i sa cenama. Na tome će se insistirati i sve to biće uskoro pretočeno u skupštinske odluke, navode u Saborskom odboru. Inače rešenja za obavljanje ugostiteljskim poslovima ovom 3. saboru dobili su Sur Mrak koji „ortački” drže poznati ugostitelji na otvorenom Mileta Jelić i Aco Popović - Pop, zatim Luka Rajičić vlasnik poznatog restorana za svečanosti „Rajičić” iz Čačka, Srbovac takođe dugogodišnji ugostitelj Lale Bralović vrstan ugostitelj sa Zlatibora kao i Norveška kuća iz Gornjeg Milanovca koja je već istakla cenu od 150 dinara za točeno pivo. Predloženi cenovnik za sada je javno podržao i Luka Raičić pod čijom šatrom će biti zabava na kojoj će svirati Borko Radivojević.

#Sabor Violine Pranjani

#Štand Norveške kuće na Saboru violine u Pranjanima