AKTUELNO

Nova žrtva na putevima u Srbiji.

Medicinske ekipe su imale manji broj intervencija na terenu u toku noći nego što je to uobičajeno, ali je noć ipak bila teška, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

-Od 116 intervencija devet je bilo na javnom mestu, a dogodile su se dve saobraćajne nesreće, od kojih je jedna bila sa smrtnim ishodom. Muškarac u Krnjači je poginuo na mestu i naše ekipe su samo mogle da konstatuju smrt. U drugoj nezgodi u Novom Beogradu na trgu Nikole Tesle dve ženske osobe su lakše povređene, one su zbrinute na mestu i odbile su dalji transport u dežurne ustanove - rekla je Macura.

Od hroničnih bolesnika javljali su se najviše asmatičari i psihijatrijski bolesnici, jer verovatno, po Macurinim rečima, produženi vikend je izazvao apatiju kod njih.

U toku jučerašnjeg dana Hitna pomoć je intervenisala 113 puta, od toga 28 na javnom mestu, a dogodile su se dve saobraćajne nesreće.

Savet:

-Zbog vremenskih uslova, preporučujem oprez u saobraćaju, kao i čuvanje od respiratornih virusnih infekcija. Srčanim bolesnicima, deci i starijim osobama u ovim hladnim danima preporučujem da nose šal preko usta u jutarnjim satima kada je jako hladno. Krenite na vreme na posao, ne jurite jer to stvara dodatni stres. Unosite što više vitamina. Srećna slava svima, a posebno lekarima koji ovaj dan slave svoje zaštitnike - rekla je Macura.

S.A.

'