AKTUELNO

Svim mioničkim prvacima, po peti put zaredom, opština Mionica obezbedila je besplatne udžbenike. Upisano je 98 prvaka, a za ovaj program budžetom je opredeljeno 980 hiljada dinara.

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, podela besplatnih udžbenika započeta je 2017. godine.

- Pre pet godina započeli smo ovu akciju. Cilj nam je bio da olakšamo roditeljima, a da našim prvacima na najbolji mogući način čestitamo polazak u školu. Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, u Mionici su u velikoj meri poboljšani uslovi i kvalitet obrazovanja. Uloženo je preko 360 miliona dinara u obnovu školskih ustanova. Nastavićemo i dalje da investiramo u obrazovanje naše dece - rekao je Janković.

Mionički prvaci će ove godine napisati svoja prva slova u rekonstruisanim i moderno opremljenim školama. U Mionici su kompletno renovirane osnovna i srednja škola, u čiju rekonstrukciju je uloženo 338 miliona dinara. Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, 1,2 miliona za renoviranje četvororazredne škole u Bukovcu, dok je za osnovnu školu u Dučiću izdvojeno 4,4 miliona dinara.

Mionički učenici su ovog leta imali priliku da besplatno borave na bazenima Sportskog centra „Mionica“, a mogli su i besplatno da pohađaju školu plivanja. U opštinskom Centru za razvoj i obrazovanje dostupni su mnogi sadržaji. Časovi glume, plesa, jezika, programiranja i dr. Sve to besplatno mogu pohađati mionički đaci.

Za kraj školske 2020/2021. godine, najboljim mioničkim đacima predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je laptopove kao nagradu za postignut trud i uspeh.