AKTUELNO

Mionica će četvrti put zaredom biti jedan od domaćina Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja se ovog septembra održava po 61. put.

Trka startuje 8. septembra u Požarevcu, dok će u Mionici biti nastavljena 10. septembra.

- Mionica spremna dočekuje novu biciklističku avanturu i želi jošjednom da opravda epitet dobrog domaćina. Biciklisti iz celoga sveta imaće priliku da uživaju vozeći se miončkim drumovima okruženi prelepim predelima i dočekani iskrenim gostoprimstvom Mioničana - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Janković je dodao da se Mionica upisala na svetsku biciklističku mapu dočekujući Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“, kao i da je plan je da se ta tradicija nastavi.

- Mionica je grad sporta. Tome svedoče manifestacije poput ove. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, nakon 25 godina, Mionica je dobila modernu sportsku halu. U rekonstrukciju je uloženo 114 miliona dinara. Za teretanu na otvorenom i fudbalski teren izdvojeno je oko 6,5 miliona dinara. Verujem da će sve to uticati na stvaranje novih sportskih šampiona u našoj opštini- naglasio je Janković.

Mioničku varoš od ovog leta krasi i moderni košarkaški teren, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 2 miliona dinara.

Pored Mionice, gradovi domaćini biciklističe trke su i Požarevac, Čačak i Prijepolje. Trku „Kroz Srbiju“ organizuje Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, gradova domaćina i sponzora.