AKTUELNO

Prvo izvlačenje u okviru jesenjeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021" biće održano u subotu, 18. septembra, od 18 časova.

Tada će svoje nove vlasnike, među odgovornim građanima koji učestvuju u borbi protiv sive ekonomije, dobiti pet automobila "fijat 500L", kao i stan u Beogradu, u naselju "Zemunske kapije", saopštila je Vlada Srbije.

Od početka nagradne igre do danas, na dobro poznatu adresu stiglo je više od 7,3 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

- Čini se da su građani Srbije rešili da daju svoj doprinos borbi protiv sive ekonomije više nego ikada, imajući u vidu da je samo tokom jučerašnjeg dana stiglo blizu 200.000 koverata - dodaje se u saopštenju.

Podsećaju da sve koverte pristigle od 15. aprila 2021. godine učestvuju i u svim izvlačenjima jesenjeg ciklusa.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Republike Srbije, a podršku pruža NALED-a, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. godine sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti. Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon dok je na drugoj strani dovoljno napisati "Uzmi račun i pobedi 2021". Pravo učešća imaju svi punoletni građani Republike Srbije.

Vlada Srbije podseća građane da je učešće u nagradnoj igri epidemiološki bezbedno i ne podrazumeva čekanje u redu niti uopšte ulazak u poslovnice pošte.

Apeluju na građane da koverte spakuju i adresiraju kod kuće, a kako bi one našle put do studija i bile u konkurenciji za vredne nagrade, dovoljno je da pravilno popunjene koverte samo ubace u najbliže poštansko sanduče.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs, a na raspolaganju im je i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs, za sva dodatna pitanja i podršku.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" pokazala se kao odličan put za suzbijanje sive ekonomije i Vlada Republike Srbije i NALED veruju da će i ovaj ciklus nagradne igre, kao i svi prethodni, doprineti podizanju svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa i dovesti do smanjenja stope sive ekonomije u Republici Srbiji.