AKTUELNO

Na vozaće se apeluje da izbegavaju određene granične prelaze.

U Srbiji su večeras najopterećeniji putevi koji iz pravca Hrvatske i Mađarske vode ka Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi se ubrzala prohodnost, međutim, i pored toga na pojedinim naplatnim rampama može doći do dužih zadržavanja, a trenutno nisu duža od 5-10 minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila, na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta. Međutim, kolona je na izlazu iz Mađarske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja.

Vozačima se, kako bi izbegli višesatna zadržavanja, savetuje da koriste prelaz Bački breg, koji je otvoren 24 sata, a gde se retko kad čeka duže od 30 minuta.

Foto: Tanjug

Granični prelaz Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš 2 otvoreni su od 7-19 sati za putnička vozila.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu Srbiju zadržavanja su oko 30 min, dok su na izlazu iz Hrvatske kolone duge više kilometara. Na graničnom prelazu Šid na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 120 minuta.

Vozačima se savetuje da koriste i prelaze Bačka Palanka, Sot, Bogojevo i Bezdan.

Sa Bugarskom, na graničnom prelazu Gradina, zbog pojačanog saobraćaja se vreme zadržavanja često menja, a na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko 180 minuta.

Pročitajte još: NESREĆA U POZNATOM LETOVALIŠTU! Mladić iz Bosne skočio u more da spase devojke, pa svi POGINULI

Sa Makedonijom na prelazu Preševo na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 80 minuta, dok su na ulazu u Srbiju oko 45 minuta. Ka Crnoj Gori, na prelazu Gostun na ulasku u Srbiju zadržavanja su oko 30 minuta, pa se vozačima savetuje da koriste i prelaze Jabuka ili Mehov Krš.

AMS podseća da je sezona godišnjih odmora u punom jeku, a drugi dan vikenda protiče u znaku velike smene turista, sa velikim brojem stranih državljana koji prolaze kroz Srbiju.

#Vozač

'