AKTUELNO

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije na ,,EKSPO 2020 Dubai“ Tatjana Matić, boraviće od danas do 2. oktobra u zvaničnoj poseti Dubaiju, gde se održava ova svetska izložba i 1. oktobra otvoriti paviljon Srbije.

Paviljon je, kako se navodi u saopštenju resornog Ministarstva, centralno mesto predstavljanja naše zemlje na ovoj izložbi i čini ga arhitektonski upečatljiva zgrada, specijalno izgrađena za ovu priliku, površine od skoro 2.000 kvadratnih metara.

Paviljon Srbije nalazi se u srcu okruga mobilnosti Svetske izložbe i osmišljen je kao svojevrsna vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu neolitske vinčanske kulture sa digitalno naprednom i modernom Srbijom.

Izložba u Dubaiju će trajati pola godine, do 31. marta 2022. godine a naša zemlja će pod sloganom „Srbija stvara ideje – inspirisana prošlošću, stvara budućost”, kroz različite manifestacije predstaviti privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

#EKSPO 2020 Dubai

#Izložba

#Tatjana Matić