AKTUELNO

Ni godine, ni vreme, ni mesto - nisu prepreka za najdublja osećanja.

Dragana i Stamenko ljubav su krunisali brakom u Gerontolškom centru. Kako su rekli ranije u jednom intervjuu, čitav život su se tražili, kilometri su ih delili, sve dok ih sudbina nije spojila baš u domu za stare, gde su se upoznali pre 11 godina.

Oko 170 korisnika Gerontološkog centra u Kruševcu, kao i zaposleni, imali su veliki povod za slavlje - venčanje i dugo očekivanu svadbu mladenaca koji su prošle godine preležali i koronu. Prvo Dragana, a ta njom i Stamenko. u tim danima, fizičko prisustvo i razmenu nežnosti, zamenili su dopisivanjem preko telefona, kao zaljubljeni tinejdžeri, što i jesu u neku ruku, makar kad pogledate njihove oči dok se gledaju.

„Nisam često u prilici da baš ovakva venčanja obavljam. Moja poruka je da život ne prestaje, odnosno da nije dozvoljeno samo mladima da vole, dozvoljeno je svima nama samo treba da pronađemo to osećanje u sebi, i da glasno kažemo da nekog volimo", rekla je matičarka Olja Milovanović.

Na svadbenom veselju, ispoštovani su svi običaji, poljubac, pa i bacanje bidermajera, gde se vodila prava borba za buket. Nakon toga, na red je došla i torta, gde su novopešeni mladenci, hranili jedno drugo, gledajući se u oči, što se ono kaže "ko dva goluba na grani".

„Ja nemam reči da zahvalim celoj organizaciji, našeg doma, prelepog doma. Kako su priredili kako je sređeno, okićeno i sve ovo. Za 100 života ja sve ovo ne bi ovako nešto imala", izjavila je Dragana Gligorijević za portal "Radio televizije Srbije".

Stamenko Gligorijević kaže da se sada, kada je oženjen, oseća „mnogo lepo“ i da očekuje samo promene na bolje.

„Super se slažemo, živimo 11 godina zajedno", kaže Stamenko.

„Želim im sreću i veselje, i neka im bude sve najlepše u braku, i da žive 200 godina. Hvala im što sam dobila bidermajer, do godine sledeće - možda se desi i meni da bude prilika", rekla je prijateljica bračnog para Olivera Sirar.

Svatovi su bili okićeni, a muzika je davala štimung, a naravno, ko će biti najveseliji, ako nisu mladenci. O njihovoj ljubavi, govorila je i direktorka centra.

Snove možete ispuniti i u starijim godinama, i u tom trećem dobu i da - iznenađenja ne prestaju dolaskom u Gerontološkom centru. Oni su naši dugogodišnji korisnici. Pobedili su verovatno mnoge prepreke za koje mi znamo i ne znamo. Pobedili su koronu, oboje su bili pozitivni, oboje su revakcinisani, dali su primer da žele da žive, da žele da budu zdravi i da žele da i dalje budu u svom okruženju, što duže da dele ljubav", rekla je direktorka Gerontološkog centra Jelena Mijailović.

Dragana i Stamenko koji su zašli u sedmu deceniju života ,poslali su snažnu poruku da za ljubav nikada nije kasno i da život treba zaista živeti bez obzira na godine.

#Ljubav

#Stari