AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obišao je na VMA vatrogasce i radnike koji su povređeni u požaru koji je jutros izbio u fabrici kartona na Adi Huji.

Stefanović je izjavio danas nakon obilaska povređenih vatrogasaca na VMA da je stanje dvojice primljenih u tu ustanovu teško i da se jedan od njih nalazi u kritičnom stanju.

Eksplozije i požar desile su se jutros oko 7 sati, u zgradi fabrike kartona na Adi Huji i tom prilikom, povređeno je osam ljudi, među kojima šest vatrogasaca od kojih su dvojica u teškom stanju.

- Imamo jednog vatrogasca koji je u veoma teškom stanju i lekari se u ovom trenutku bore za njegov život - rekao je Stefanović.

On je dodao da se dogodila eksplozija ugljenih čestica, koje su tom prilikom procurele.

- Veoma je teško u ovakvom poslu predvideti svaki trenutak. MUP će učiniti sve da pomogne njihovom oporavku, kao i da pomogne porodicama povređenih - rekao je ministar.

Drugi povređeni radnik, koji je zaposlen u fabrici kartona i radi u sektoru vatrogasne službe, trenutno je stabilno.

PROČITAJTE JOŠ: LOKALIZOVAN POŽAR U FABRICI NA ADI HUJI! Povređeno osam osoba

Doktor Miroslav Vukosavljević sa VMA rekao je da je primljeno ukupno osam povređenih, od kojih je šest pripadnika vatrogasne brigade, a dvojica radnici u fabrici kartona.

Vukosavljević kaže da životno ugroženi vatrogasac ima teške povrede sa 60 odsto opekotina na telu. Ostali sa lakšim povredama, dodao je, biće pušteni na kućno lečenje u narednih dan ili dva.

#Ministarstvo unutrašnjih poslova

#Nebojša Stefanović

#Požar

#VMA

'