AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, obišli s na Vojnomedicinskoj akademiji dvojicu teško povređenih vatrogasca u požaru u fabrici na Adi Huji i teško povređenog radnika u nedavnoj nezgodi u Lučanima.

Ministri su obišli i beskućnika koga su huligani nedavno teško povredili, navedeno je u saopštenju.

-Uverili smo se još jednom koliki se nadljudski napori ulažu na Vojnomedicinskoj akademiji da se ova četiri teško povređena čoveka održe u životu i kakva je borba za svaki sekund njihovog života. Videli smo koliko je težak njihov posao, posebno kada je stepen opekotina tako visok i kada su povrede tako teške - rekao je Stefanović.

On je izrazio ogromnu zahvalnost u ime Ministarstva unutrašnjih poslova lekarima i osoblju koji se bore za zdravlje pripadnika Ministarstva, kao i svih drugih građane.

DRAMA NA HORGOŠU: Granični prelaz BLOKIRAN

Ministar je naveo da je ponosan što ustanova kakva je VMA postoji na teritoriji Srbije.

-Naš posao je da se borimo da pripadnici bezbednosnih snaga budu što bolje zaštićeni, da imaju maksimalnu zdravstvenu zaštitu, kao i zaštitu na radu i na tome ćemo insistirati i u narednom period - rekao je Stefanović.

Ocenjujući stanje povređenih, načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević je rekao da sva četiri povređena lica, smeštena na Intenzivnoj nezi, imaju slične posledice ekstenzivnih opekotina.

Foto: Tanjug

- Svi su u veoma teškom stanju, životno ugroženi, ali se sve vitalne funkcije kontrolišu. Nadamo se da će njihov oporavak, uz izuzetne napore angažovanog medicinskog osoblja, teći svojim tokom - rekao je dr Vukosavljević.

Ministar Vulin je istakao da su svi povređeni u nedavnim požarima na VMA dobro zbrinuti i da svi lekari i celokupno zdravstveno osoblje daju sve od sebe da im olakšaju bolove.

Mi smo tu da im pomognemo, da budemo uz njihove porodice i pokažemo da svaki pripadnik bezbednosnih snaga naše zemlje zaslužuje i ima posebnu pažnju i posebno poštovanje. Zdravstvena ustanova kakva je VMA ume da prihvati i ispoštuje sve specifičnosti koje imaju pripadnici bezbednosnih snaga i probleme s kojima se suočavaju, rekao je Vulin.

Povređene su obišli i državni sekretari MUP-a i Ministartsva odbrane Biljana Popović Ivković i Aleksandar Živković, kaže se u saopštenju.

#Aleksandar Vulin

#Nebojša Stefanović

#VMA

'