AKTUELNO

Direktor Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" Milorad Grčić kaže da je stabilnost isporuke energetske energije u potpunosti zagarantovana i da neće biti poskupljenja struje za građane Srbije.

- Ljudi koji su najstručniji u EPS-u se vrlo ozbiljno bave planiranjem proizvodnje, svakog proizvodnog kapaciteta i pripremom za svaku sezonu, počev od kopova. Planiranje je najvažnija stvar. Mi smo zahvaljujući stručnim ljudima u EPS-u u potpunosti pripremljeni za ovu zimsku sezonu - naveo je Grčić.

Imamo energetsku krizu u celom svetu, u Evropi, mnoge zapadnoevropske zemlje imaju problem sa proizvodnjom i napajanjem. Kada je Srbija u pitanju ispostavlja se da su mnoge odluke EPS-a bile opravdane i ispravne. Važno je to što je Srbija elektro-energetski nezavisna zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Grčić je rekao da će se energetska kriza u svetu odraziti na Srbiju, ali kroz cene.

- Građani ne treba da brinu, EPS nema u planu poskupljenje, a još je važnije da će Srbija imati struju - istakao je Grčić.

Vučićeva politika da Srbija mora da bude elektro-energetski potpuno nezavisna je podrazumevala brojne projekte, očuvanje postojićih kapaciteta, revitalizaciju, nadogradnju i to nam daje sigurnost u narednom periodu. Ova kriza neće da se završi za mesec dana

#Milorad Grčić