AKTUELNO

Marina Maljković zahvalila je Gradu Beogradu i Goranu Vesiću na pomoći koju je dobio njen pokret.

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević sastali su se danas sa Marinom Maljković, sumirali rezultate jednogodišnje saradnje Grada Beograda i Pokreta za žensku košarku na cijem čelu je nekadašnja selektorka Srbije i i razgovarali o planovima za narednu sezonu.

Vesić se zahvalio Maljkovićevoj na naporima koje ulaže da se što više devojčica besplatno bavi košarkom.

- Tokom sezone koja je za nama Pokret za žensku košarku Marine Maljković održavao je treninge na 11 lokacija u Beogradu svake nedelje, ukupno 42 treninga uz učešće 625 devojčica. Ovo je velika Marinina pobeda koju je izvojevala sa Beogradom jer je 625 devojčica imalo priliku da se besplatno bavi košarkom po programu jednog od najboljih svetskih trenera - rekao je Vesić.

Pročitajte još: Đorđević: Uskoro pilot projekat nacionalne SOS linije (VIDEO)

On je istakao da je Marina Maljković sportski brend u evropskim razmerama i da svaki slobodan trenutak u Srbiji koristi da posećuje treninge devojčica koje treniraju u školama njenog pokreta i da je to gest dostojan divljenja.

Marina Maljković zahvalila je Gradu Beogradu i Goranu Vesiću na pomoći koju je dobio njen pokret.

- Naš cilj je da zainteresujemo devojčice da se bave košarkom i da imaju mogućnost da to rade besplatno. Hvala Beogradu što je podržao moju ideju i radujem se produžetku saradnje - rekla je Maljkovićeva.

Vesić je istakao da će Grad Beograd zajedno sa gradskim opštinama nastaviti da podržava pokret Marine Maljković i naredne sezone.

Za koordinatora saradnje između Pokreta i Grada Beograda određen je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, koji je prema Vesićevim rečima uz Slavka Gaka, bivšeg sekretara za sport, najzaslužniji što Beograd ima finalni turnir Evrolige u košarci naredne godine.

Petronijević se zahvalio na poverenju i istakao da je plan da se besplatni treninzi Pokreta za žensku košarku održavaju na istim lokacijama kao i ove sezone, ali i na četiri-pet novih lokacija kako bi bar 1.000 devojčica besplatno treniralo košarku.

#Beograd

#Goran Vesić

#Košarka

'