AKTUELNO

Od posledica koronavirusa preminuo je Stevan Đokić (44), predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA, a ovu tužnu vest objavio je narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović na svom Instagram profilu.

- Dobri naš brat Steva! Au kako si nas ubio u pojam prijatelju. Tolike godine zajedničke borbe, toliko bitaka, druženja, provoda... Nosi se bre debeli! Ovo ti ne praštam! Neka ti je laka zemlja dobri Stevo. Bog da ti Rajsko naselje podari.Najsikrenije saučešće porodici - napisao je Đukanović.

Đokić je bivši policajac koji je 2002. godine prešao u privatni sektor. Od tada, dugi niz godina profesionalno se bavio poslom privatnog detektiva i bezbednosnim savetovanjem. Jedan od retkih Srba koji je prosao osnovnu obuku za profajlera u Britanskom MI5. Bio je jedan od sekretara Svetskog udruženja detektiva, ali je početkom oružanih sukoba u Libiji, zbog javne podrške Pukovniku Gadafiju, ekspresno smenjen sa funkcije. Nedugo zatim, postaje član Ruske Asocijacije detektiva.

Poslednje dve godine bio je aktivni učesnik javnog života u Srbiji, kao analitičar aktuelnih dešavanja, posebno događaja vezanih za borbu protiv kriminala.

Foto: TV Pink Printscreen

Velike napore godinama je ulagao u borbi protiv narkomanije, pedofila i sekti. Bio je čest gost TV Pink i brojnih medija.

Organizovao je i radio na tribinima i seminarima koji su se bavili problematikom sekti i narkomanije u Srbiji. Inicijator i učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija.

Doktorirao na AUGP na temu “Internacionalni mir i bezbednost”.

Zajedno sa Sašom Vujkom i Slobodanom Jovanovićem 2015-te godine održao je obuku za jednu generaciju polaznika IBSSA licenciranih telohranitelja.