AKTUELNO

Prvog dana novembra u Srbiji će biti toplo i sunčano, a krajem dana postepeno naoblačenje na zapadu i severu Srbije. U košavskom području će duvati umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno pojačan.

U ostalim predelima vetar slab južnih pravaca. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C u Leskovcu do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 15°C u Negotinu do 20°C u Loznici, Valjevu i Nišu. Uveče suvo.

Beograd: Danas će biti toplo i sunčano, a krajem dana očekuje se postepeno naoblačenje. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna 19°C. Uveče suvo.

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ; Unsplash.com

Niš: U ponedeljak sunčano i toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 20°C.

Užički region: Danas toplo i sunčano, a krajem dana postepeno naoblačenje. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 5°C, a maksimalna od 16°C do 19°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari sunčano, dnevna temperatura oko 15°C.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vojvodina: Danas sunčano i toplo za ovo doba godine, a kasnije popodne postepeno naoblačenje na zapadu i severu Vojvodine. Duvaće umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C u Somboru do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 18°C do 19°C. Uveče suvo i relativno toplo.

Vreme narednih dana: U utorak naoblačenje sa kišom zahvata sve krajeve i premešta se od zapada ka istoku. Vetar ujutru pojačan južni i jugoistočni, a zatim umeren zapadni u toku dana. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 12°C na severu do 16°C na jugu Srbije.

U sredu promenljivo oblačno i malo toplije, a u četvrtak i petak povremena kiša i manji pad temperature u petak.