AKTUELNO

Da je važio da izrazito mudrog čoveka i oštrog govornika, složni su bili svi, i njegove političke kolege, ali i protivnici.

Vest da je u 51. godini preminuo Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, odjeknula je u javnosti.

Da je važio da izrazito mudrog čoveka i oštrog govornika, složni su bili svi, i njegove političke kolege, ali i protivnici.

Neke od njegovih ranijih izjava, o smislu života, politici, ali i drugim temama, još se citiraju, a danas naročito one o smrti.

– Za stotinu godina, nikome neće biti važno da li smo živeli 20 ili 80 godina. Neke od nas će spominjati po dobru, a nekima će se ime zaboraviti. Ali, najvažnije od svega je da svi idemo pred Gospodara sami, sa svojim delima – rekao je Zukorlić, navedeno je na Fejsbuk stranici 2017. godine.

Podsetimo, Zukorliću je iznenada pozlilo dok je pio kafu na Fakultetu za islamske studije, gde je predavao, a izdahnuo je na putu do bolnice, u vozilu Hitne pomoći.

Reanimacija je pokušana na licu mesta, ali nažalost, smrt je konstatovana pre sat vremena.

Prema nezvaničnim informacijama, muftija je preminuo zbog komplikacija sa trombom.

Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći verski autoritet u Raškoj. Pre dve godine bio je i kandidat za reisu-l-ulemu ISlamske zajednice BiH, kada je na izborima izgubio od Huseina efendije Kavazovića.

Autor: