AKTUELNO

Veliki broj građana okupio se u selu Orlje kod Tutina.

Sahrana akademika, lidera Stranke pravde i pomirenja, i bivšeg predsednika i glavnog muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića održava se danas u selu Orlje kod Tutina, što je njegovo rodno selo.

Foto: Pink.rs

Foto: TV Pink Printscreen, Pink.rs

U Orlju se okupio veliki broj prijatelja i porodice, koji su došli kako bi Zukorliću odali poslednji pozdrav.

Tabut sa telom muftije na rukama je prenet do Trga Gazi Isa-bega u Novom Pazaru oko 11.40 sati, gde će biti klanjana dženaza oko 12.30 sati.

Foto: Pink.rs

Na trgu je tabut dočekalo više hiljada ljudi, koji se opraštaju od muftije a saučešće prima otac muftije Mehdija Zukorlić.

Inače, Grad Novi Pazar doneo je odluku da 7. novembar proglasi Danom žalosti povodom smrti Zukorlića. Opština Sjenica proglasila je trodnevnu žalost, a dani žalosti u ovoj opštini su nedelja, ponedeljak i utorak, od 7. do 9. novembra.

Posle dženaze na trgu, telo pokojnog muftije prebačeno je u selo Orlje gde je sahranjen na porodičnom groblju.

Muftija Mevlud efendija Dudić za Zukorlića je rekao da je bio među retkim ljudima koji su unosili pozitivne promene u društvu.

- Muamer je vodio bvorbu za jačanje islamske zajednice, za vraćanje oduzete imovine i osnivao je visokoškolske ustanove. Mnogo je žurio, kao da je znao da će biti kratkog veka - rekao je Dudić.

https://www.facebook.com/MuamerZukorlic

Zukorlić, koji je bio i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, iznenada je preminuo u subotu u 51. godini.

Video: Pink.rs

Foto: Facebook.com/Muamer Zukorlić

Foto: Facebook.com/Muamer Zukorlić, Tanjug/Zoran Žestić

Autor: