AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji će u narednim danima biti upućeni u mirovnu misiju u Republici Kipar.

Ministar Vulin poželeo je policijskim službenicima Svetozaru Radiću i Predragu Vasiću uspešan rad u okviru mirovne misije i poručio im da oni u Republici Kipar deluju u okviru misije UN, ali da su iznad svega pripadnici srpske policije, koji svojim ponašanjem i radom treba da budu dostojni predstavnici Republike Srbije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„U mirovnim misijama vi ste predstavnici Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Vi ćete pokazati iz koliko velikog naroda dolazite, pokazaćete razumevanje i empatiju za tuđu bol i muku, baš zato što je i vaša zemlja i vaš narod prolazio kroz mnoge patnje. Na vama je da pokažete stečena znanja i veštine, sve sposobnosti i kvalitete koje ima srpski policajac, ali ono što je najvažnije, na vama je da pokažete ljudskost koju poseduje srpski narod", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pored pružanja pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, budite otvoreni da naučite nešto novo i sutra po povratku u zemlju, to svoje znanje i iskustvo podelite sa svojim kolegama iz Žandarmerije i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.