AKTUELNO

Veći broj vozila očekuje se sa prvim večernjim satima unutar gradova na onim saobraćajnicama koje vode ka gradskim trgovima, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Zbog novogodišnjih i božićnih praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na auto-putu Miloš Veliki.

Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu. „Putevi Srbije“ spremno i organizovano dočekuje predstojeće praznike, kada se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima. Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, kao ni na teretnim terminalima.

Autor: