AKTUELNO

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je, u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečijih letovališta Beograd, sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa porostora Kosova i Metohije.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, prva od dve grupe mališana danas je već doputovala na Mitrovac na Tari, a deci je pored niza sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti, obezbeđena besplatna škola skijanja, zimske jakne i obuća za sneg.

Tim putovanjem obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

Foto: Kancelarija za KIM

"Svesni smo da naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bila na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze, a mi ćemo im kao Kancelarija za KiM uvek biti podrška", rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov.

Ona je navela da je prošle godine Kancelarija organizovala putovanje za 360 dece i da će s tom praksom nastaviti i ove godine, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

#Deca sa KiM

#Tara