AKTUELNO

Kako je istakla rukovodilac turističke agencije iz Novog Sada, među njima vlada veliki strah i panika jer su prisustvovali užasnoj sceni.

Danas se u Barseloni dogodio teroristčki napad kada je muškarac kombijem uleteo u masu ljudi u poznatoj aveniji "La Rambla".

Prema prvim informacijama 13 osoba je poginulo, više od 20 je povređeno.

Nakon upada automobilom, dvojica naoružanih muškaraca upali su u jedan restoran i u njemu drže taoce.

Foto: Tanjug

Portal Pink.rs kontaktirao je sa rukovodiocem turističke agencije iz Novog Sada Slavicom Lekić, koja je potvrdila da su državljani Srbije, koji se trenutno nalaze u Barseloni, a koji su tamo otišli kao putnici ove agencije, dobro.

- Nažalost, teroristički napad se dogodio baš u trenutku kada su se naši turisti nalazili u aveniji i sve se odigralo pred njihovim očima. Na sreću, svi su živi i zdravi i svakoga od njih smo kontaktirali kako bismo se uverili da je sve u redu - rekla je Lekić za Pink.rs.

Pročitajte još: TERORISTIČKI NAPAD U BARSELONI: Vozilo uletelo u MASU u centru, NAORUŽANI muškarci upali u restoran, IMA MRTVIH! (FOTO+VIDEO)

Kako smatra, trenutno su u Barseloni samo putnici njihove agencije.

- Prema našim saznanjima, samo naši putnici su tamo i osim što su uplašeni i uznemireni jer se sve odigralo pred njihovim očima, živi su i zdravi - potvrdila je još jednom rukovodilac agencije za naš portal.

Foto: Tanjug

Ona je istakla da porodice turista ne treba da brinu, da su svi sigurni i bezbedni, te da se agencija postarala da sve bude u redu.

- Neki ne mogu da se jave svojim porodicama jer su u romingu, ne mogu da pristupe internetu, a i u stanju su šoka, pa je moguće da se ni ne jave svojima u Srbiji. U svakom slučaju, važno je da su svi putnici naše agencije dobro i da njihove porodice to znaju - rekla je Lekić.

#Barselona

#Napad

#Terorizam

'