AKTUELNO

Afera "Nestale bebe“ ne stišava se od sedamdesetih godina prošlog veka, a u septembru prošle godine, razrešili su se prvi slučajevi sumnje na krađu tek rođenih beba između pedesetih i osamdesetih godina prošlog veka u tadašnjoj Jugoslaviji.

Milica Milivojević je u kruševačkoj bolnici 3. marta 1981. rodila živo i zdravo muško dete. Ispričala mi je da su joj posle nekoliko dana rekli: "Idi, ženo, kući, tvoje dete je mrtvo!".

Potvrđen je jedan slučaj krađe beba iz porodilišta u Kruševcu 1981.godine, a radi se o slučaju Mlađana Radivojevića, čija je biološka majka danas pozvana iz policije u Kruševcu.

Mlađan je saznao da je usvojen, kada je odrastao i osnovao svoju porodicu, a rečeno mu je da ga je majka ostavila u porodilištu. Mlađan, je, inače, kako je Kurir već pisao, usvojen kada je imao tri meseca. Krenuvši u potragu za biološkim roditeljima, otkrio je da se u knjigama nalaze izmišljena imena oca i majke i da žena koja ga je navodno rodila uopšte ne postoji.

Foto: Facebook.com/Радиша Павловић

Obratio se Radiši Pavloviću, predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", a ubrzo se pojavio i u medijima. Pavloviću se obratila i njegova biološka majka koja je sumnjala da joj je dete ukradeno.

To pojavljivanje na televiziji dovelo ga je do biološke majke, koja je gledajući emisiju, primetila da liči na njenog supruga i starijeg sina. Zatim se javila kako bi se odradio DNK test, koji je utvrdio da je Mlađan njen sin otet u kruševačkom porodilištu odmah nakon rođenja.

Četiri meseca se čekalo da reaguju tužilaštvo i policija, a tek danas je Milica Milivojević po nalogu Osnovnog tužilaštva u Kruševcu dala izjavu o tome šta se to desilo u martu 1981. godine u kruševačkom porodilištu.

Autor: