AKTUELNO

U narednih nekoliko dana biće otvorena nova zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje 2.

Prof. dr Milovan Bojić kaže da se radi punom parom, kako bi se izvršila generalna proba opreme, i kako bi odmah, nakon svečanog otvaranja zgrade, sve radilo u najboljem mogućem redu.

Govoreći o opremljenosti zgrade, Bojić kaže da je Dedinje na ovo dugo čekalo, dodajući da je trenutno nikada srećniji i veseliji.

- Staro Dedinje je spasilo stotine hiljada života kada je ulaganje u zdravstvo bilo loše, i kada je bio period sankcija - rekao je Bojić.

Kako je dodao Bojić, 2018. godine, predsednik Vučić je položio kamen temeljac za sadašnju zgradu, gde je, i u uslovima pandemije izgradnja tekla neometano.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Snimali smo gradnju zgrade Dedinje 2, što će biti izvanredno svedočanstvo, za neke nove generacije - kaže Bojić.

Bojić objašnjava da će i parking prostor uskoro biti završen, što će biti značajan i za bolnicu Dragiša Mišović.

- Ono što nam je problem u ovom momentu, jeste aparat koji će morati da ostane u staroj zgradi, a ostatak će biti u novoj zgradi. Prebacujemo deo prostora u novu zgradu, da bismo ispraznili prostor, kako bi u staroj zgradi i dalje zbrinjavali pacijente - priča Bojić.

Bojić napominje da prve rekonstruktivne radove već rade, i da u kabinetu gde je sedeo direktor, prave se nove sale, koje će biti za neuro angeologiju, kao i prostor za elektorfiziologiju i lečenje srčanog ritma.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ušli smo u lečenje vaskularnih obolenja mozga, sa sjajnom ekipom, koja nije imala nijednu komplikaciju u svom radu - navodi doktor.

Kako je objasnio, novom zgradom se dobija sve ono što nije bilo u staroj, a ono što je najvažnije je organizacija koja je bila neophodna.

- Nismo imali ambulantu, jedini smo bili da to nemamo, nismo imali svlačionice, transfuzije, slušaonice... Ostale kapacitete neophodne za rad... - kaže Bojić.

Autor: