AKTUELNO

Mladi tim inženjera PR-DC, na čelu sa Željkom Mitrovićem, ponosno i zadovoljno se vraća u Srbiju.

Vlasnik Pink Media Group Željko Mitrović sa ekipom PR-DC predstavio je na Umex, najvećem sajmu vazduhoplovstva u Abu Dabiju, flotu dronova IKA 20 proizvedenih u Pinkovom istraživačko-razvojnom centru. Pored dronova, Mitrović je predstavio i projekat letećeg skutera, kao i najnoviju generaciju super mlaznica. Njihov štand posetio je princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

Foto: TV Pink Printscreen

Pored sjajnih utisaka i velikog broja dogovorenih sastanaka u budućnosti, ekipa TV Pink zabeležila je i snimke sa Umex demonstracije iz pustinje Sveihan:

Video: TV Pink Printscreen

- Sve letelice koje smo videli na Umex-u će danas ovde imati svoje probne letove. Ono što mene veoma raduje, to je da je naša letelica na vertikalni uzgon sa električnim pogonom, IKA 20, dobila po svim kategorijama najveće ocene. To smo i očekivali, jer posle svih proba koje smo mi izvršili, nismo imali nijednu sumnju da će biti drugačije – rekao je Željko Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ponavlja da su apsolutno sve ocene koje je IKA 20 dobio - najviše.

Nekoliko novih stvari se danas desilo, među njima je i to da je policija Dubaija zamolila da im ostavimo jedan od dronova na probi, jer planiraju da naruče jednu impozantnu količinu.Takođe, policija Abu Dabija danas ima sastanak sa nama. Dakle, sve se kreće velikom brzinom – izjavio je Mitrović.

Mladi tim inženjera PR-DC se ponosno i zadovoljno vraća u Srbiju

Velika je čast biti jedan od izlagača na prestižnom sajmu bespilotnih letelica u Abu Dabiju, još veća kada se članovi vladarske porodice Emirata bin Zajed al Nahjan interesuju za vaše proizvode. Sigurno najveća kada vam je to jedan od prvih poslova. Ovako na celokupno iskustvo sa Umex sajma gleda mladi tim inženjera i profesora iz Pinkovog istraživačkog centra.

Miloš Petrašinović, inženjer i suvlasnik PR-DC izjavio je da se saradnja, u odnosu na Evropu i druge delove sveta, na području UAE zasniva na poverenju i pristupačnosti.

- Oni očekuju da se ovde otvori predstavništvo, fabrika i da ono što im se proda, utiče na uvećanje vrednosti njihove države u celini – objašnjava Petrašinović.

Foto: TV Pink Printscreen

S tim u vezi dodaje da postoje zahtevi da se na lokalu otvore fabrike slične fabrikama koje su pokrenute u Beogradu.

- Sada smo u fazi da tražimo partnere sa kojima ćemo to zaista i ostvariti – ističe Petrašinović.

Inženjer Mihajlo Petrović ističe da mu je velika čast što ima priliku da bude uz štand PR-DC na sajmu u Abu Dabiju, rame uz rame sa svetskim firmama koje su im do juče bile uzori, a već danas konkurenti.

- Dobili smo brojne i značajne pohvale na račun kvaliteta naših dronova, naših delova i ljudi su zaista oduševljeni onim što smo danas izložili. Posebno mi je drago što smo prva srpska delegacija na Umex sajmu 2022. – navodi Petrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Utisci o Srbiji, srpskom narodu i proizvodima koji su izloženi na štandu Umex sajma izuzetno su pozitivni, potvrđuje i direktorka PR-DC Tijana Petrašinović Mileta.

Foto: TV Pink Printscreen

Inženjer David Pavlović kaže da je ceo tim posvećen, a samim tim je i slika koju su Srbija i PR-DC poslali sa sajma, pozitivna.

- Predstavljamo i sebe same, mlade inženjere koji dolaze iz Srbije, i jako smo ponosni na to – ističe Pavlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle uspešne nedelje, PR-DC tim, na čelu sa osnivačem Željkom Mitrovićem, vraća se za Srbiju, bogatiji za mnogo iskustava, ispunjeni velikim brojem sjajnih reakcija i planovima za proizvodnju koji ne mogu da čekaju.

#PR-DC

#Željko Mitrović