AKTUELNO

Ulaganjem u mlade lekare, ulažemo u svoju budućnost, rekla je za NOVO JUTRO TV PINK dr Ivana Stefanović, iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Komentarišući to što je u subotu posao dobilo 530 mladih lekara, najuspešnijih mladih studenata dr Stefanović je rekla da je lepo kada neko prepozna da ste vi u prethodnih 6 godina pokazali trud da budete najbolji.

- Tada dobijate selekciju od najboljih lekara, i ulažete u svoju budućnost, to su ljudi koji će sutra da vas leče – rekla je dr Stefanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, dodeljeno je i 11 i po hiljada specijalizacija, što je izuzetno važno.

- Divno je da mladom čoveku, pored toga što ga zaposlite, omogućite i da se razvija - rekla je dr Stefanović.

Ona takođe dodaje da je 329 najnovijih sanitetskih vozila dodeljeno Hitnoj medicinskoj pomoći. Kako kaže, i Domovi zdravlja potpadaju u ovu donaciju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo se u kovidu mnogo trošili, trebalo je prevoziti pacijente iz jednog mesta u drugo. Posebno Hitna pomoć. Mnogo smo vozili ove godine pacijenata i to iz različitih mesta. Mi kada dobijemo poziv, mi krećemo odmah. Ne čekamo da se auto zagreje, oni se više troše nego drugi automobili, pa morate da ih obnavljate s vremena na vreme – rekla je dr Stefanović.

Kako kaže, vozila su stigla u pravom trenutku.

Dodaje da im je ta oprema izuzetno važna i da je bitno prepoznati gde je ona najpotrebnija.

Autor:

#Hitna pomoć

#Ivana Stefanović