AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je večeras Odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

- U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam vam osvajanje bronzane medalje na takmičenju u Poljskoj. To što ste se izborili mesto među tri najbolje ekipe u Evropi, pokazatelj je Vaše snage i odlučnosti da ne odustajete od zacrtanog cilja - poručila je u čestitki Brnabić.

Ona je istakla da su igra na terenu i rezultat koji su postigli naši odbojkaši, odraz njihovog truda i napora i dokaz da se umeće i upornost isplate.

- Želim vam puno uspeha i na narednim takmičenjima - navodi se u čestitki premijerke Brnabić, saopštila je kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Odbojkašima je čestitku uputila i Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

- U ime Narodne skupštine i lično ime čestitam vam na osvajanju bronzane medalje i još jednom velikom uspehu našeg sporta. Dobrom igrom ste predstavljali Srbiju na najbolji način na ovom prvenstvu. Uverena sam da ćete nastaviti sa uspesima i osvajanjem medalja i budućnosti - navodi se u čestitki, saopšteno je iz Kabineta predsednice Narodne skupštine.

Foto: Tanjug

Bronzu je odbojkašima čestitao i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Foto: Fonet

- Bronzana evropska medalja za naše odbojkaše je još jedna u nizu potvrda da Srbija ima sjajnu odbojkašku tradiciju, ali i budućnost u kojoj nas očekuju novi evropski i svetski uspesi! Eestitam na?im reprezentativcima, stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije - navodi se u čestitki ministra, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Poljskoj, pošto je u Krakovu, u meču za treće mesto, pobedila Belgiju 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12)

#Ana Brnabić

#Maja Gojković

#Vanja Udovičić

'