AKTUELNO

Očekujte saobraćajce na svakom koraku!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će u četvrtak, 21. septembra, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje u okviru projekta "Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama", koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL).

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

Pročitajte još: Vesić: Do kraja godine obnovićemo 100 km ulica u Beogradu

Evropska komisija podržala je projekat EDWARD (European Day Without a Road Death - Evropski dan bez poginulih na putevima) kojim se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Foto: Tanjug

Kako bi se svi građani Evrope što bolje informisali o Projektu, kreirana je internet prezentacija projectedward.eu, koja je dostupna na svim jezicima država članica TISPOL-a. Na ovoj internet prezentaciji organizacije i građani se pozivaju da potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba.

#Kazna

#Policija

#Saobraćaj

'