AKTUELNO

Snažno nevreme zahvatilo je danas zapadne i jugoistočne krajeve Srbije.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije nastale nakon oluje, a na kojima se mogu videti posledice snažnih pljuskova i grada koji je padao u pojedinim krajevima.

Na jednoj od fotografija, koja je nastala u okolini Bačke Palanke, može se videti da je padao grad veličine oraha koji je mogao da nanese ozbiljne povrede.

Nevreme je u Despotovu napravilo reke na ulicama.

Jak vetar je oborio veliki broj stabala.

Snažno nevreme praćeno gradom i munjama, podsetimo, najpre je zahvatilo sever zemlje. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak sa puta Sombor - Subotica na kome se vidi veliko nevreme praćeno kišom. Munje su sevale i u Apatinu i Bajmoku gde je takođe padala kiša praćena jakim vetrom. Oko Palića zabeležena je identična situacija.

Snažno nevreme je tokom dana stiglo i do juga Srbije. Nakon oluje koja je večeras zahvatila sever zemlje snažna oluja pogodila je i Aleksandrovac. Na snimku koji je poslala čitateljka Kurira iz Gornjeg Stupnja vidi se nevreme praćeno gradom koje je zahvatilo aleksandrovački kraj.

Padao je grad veličine klikera.

Jako nevreme zahvatilo je poslepodne i sever Hrvatske, a jaka kiša i grad veličine oraha padao je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Prema navodima hrvatskih medija nevreme je uništilo više od polovine nacionalne cvećarske proizvodnje.